Перейти до вмісту
Головна » Кекс лимонний з цукатами та мигдалем

Кекс лимонний з цукатами та мигдалем

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Кекс лимонний з цукатами та мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ:
    Для тесту:
    ❯ 140 г борошна
    ❯ 200 г меленого мигдалю
    ❯ 50 г цільного мигдалю
    ❯ 50 г лимонних та апельсинових цукатів
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 220 г вершкового масла
    ❯ 3 яйця
    ❯ 1 лимон
    ❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
    Для крему:
    ❯ 150 мл вершків
    ❯ 1 ст. л. рідкого меду

    Покроковий процес приготування кексу з цукатами

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу змастити олією і густо присипати борошном.

    Крок 2

    Цедру лимона натерти, сік віджати. Олія розм’якшити при кімнатній температурі.

    Крок 3

    У великій мисці розм’якшене масло розтерти з цукром до отримання пишної однорідної маси. Вбити яйця, порціями підмішати борошно з розпушувачем та мелений мигдаль. Додати цедру та сік лимона, покласти горіхи та цукати та добре перемішати.

    Крок 4

    Тісто влити у підготовлену форму та випікати виріб 40 хв. Готовність кексу перевірити, проткнувши його по центру дерев’яної шпажкою: якщо шпажка виходить сухою, кекс готовий. Кексу дати охолонути у формі.

    Крок 5

    Сливки, миску для взбивания и венчик хорошо охладить. Сливки взбить в крепкую пену, небольшими порциями подмешивая мед. Кекс подать охлажденным. Крем сервировать в отдельной посуде.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс лимонний з цукатами та мигдалем. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *