Рецепт “Кільця кальмарів у клярі з домашнім майонезом приправленим перцем чилі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 940 ккал, 20 г білків,
81 г жирів, 33 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 8 середніх кальмарів
❯ 8 ст. л. борошна
❯ 6 ст. л. кукурудзяного крохмалю
❯ дрібка розпушувача
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ олія для фритюру
Для соусу:
❯ жовтки від 2 великих яєць
❯ 1 ст. л. гірчиці
❯ сіль
❯ бл. 200–220 мл олії
❯ 1 перець чилі
❯ 1 потовчений зубчик часнику
❯ 2 ч. л. соку лимона
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування кілєць кальмарів у клярі
Крок 1
Кальмарів вимити, нарізати кільцями завтовшки прибл. 1 см. У мисці змішати борошно з крохмалем і розпушувачем, додати сіль та перець на смак. Кільця кальмарів обваляти в борошняній суміші та обсмажувати у фритюрі до золотистого кольору.
Крок 2
Для соусу жовтки збити із гірчицею, посолити. Постійно помішуючи, порціями влити 180 мл соняшникової олії. Додати сік лимона і підмішати масло, що залишилося. Перець чилі вимити та, видаливши насіння, дрібно нарізати.
Соус поперчити, приправити чилі та часником.