Рецепт “Класична паелья з куркою та креветками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 310 ккал
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 великі помідори
❯ 1 стручок червоного солодкого перцю
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 300 г курячого філе
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ 1 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ щіпка меленого шафрану
❯ 1 л курячого бульйону
❯ 250 г рису для паельї
❯ 150 г сирих очищених креветок
❯ 150 г замороженого горошку
❯ 1 лимон
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування класичної паельї
Крок 1
Помідори порізати кубиками. Стручок перцю розрізати навпіл і видалити плодоніжку з насінням. М’якуш нарізати кубиками. Цибулю з часником очистити, крупно порубати. Куряче філе вимити, обсушити та нарізати невеликими скибочками
Крок 2
У великій сковороді нагріти олію та обсмажити куряче філе до рум’яної скоринки. Викласти на тарілку. У сковороду, де смажилося філе, покласти цибулю з часником і трохи підрум’янити. Додати солодкий перець, смажити мін. Покласти помідори та тримати на маленькому вогні 7 хв.
Крок 3
Бульйон довести до кипіння. Додати паприку, шафран та перемішати. Овочі розрівняти на сковороді та зверху розподілити рис. Влити бульйон з паприкою та шафраном, швидко довести до кипіння. Вогонь зменшити та тушити під кришкою 10 хв.
Крок 4
Додати куряче філе, горошок та креветки. Посолити та поперчити. Перемішати та готувати під кришкою ще 5 хв. На стіл подати зі скибочками лимона.