Перейти до вмісту
Головна » Кулеб’яка з рибою та рисом

Кулеб’яка з рибою та рисом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Кулеб’яка з рибою та рисом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6–8 ПОРЦІЙ:
    Для тесту:
    ❯ 300 г борошна
    ❯ 1 ст. л. сухих швидкорозчинних дріжджів
    ❯ 200 мл теплої води
    ❯ 1 ст. л. цукру
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 70–90 мл рослинної олії
    ❯ 1 яйце
    Для начинки:
    ❯ 200 г вареного рису
    ❯ 250 г свіжозаморожених овочів асорті
    ❯ 2 ст. л. рослинного масла
    ❯ 200 г консервованої риби в олії (наприклад, скумбрії)
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування кулеб’яки з рибою

    Крок 1

    Приготувати тісто як описано у рецепті “Супові булочки”. Дати тесту підійти. Овочі розморозити та обсмажувати під кришкою на олії до готовності. Дати охолонути.

    Крок 2

    Тісто розкотити у тонкий прямокутний пласт. З консервованої риби злити масло, рибу розім’яти. Рис розім’яти з невеликим кількістю олії з-під риби, посолити та поперчити.

    Крок 3

    Викласти рис по центру по довжині пласта та розподілити по ньому рибу. Викласти на рибу овочі. По одному вільному краю тіста зробити косі надрізи, не прорізаючи тісто до начинки на 2 см. Ненадрізаний край загорнути на начинку та притиснути по краю. Накрити надрізаним краєм та акуратно притиснути кінці.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Виріб перекласти на лист. Яйце розбалтати з невеликою кількістю води та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати кулеб’яку 25-30 хв. Подати охолодженою з салатом з свіжі овочі.

    Сьогодні ми дізналися як готується Кулеб’яка з рибою та рисом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *