Рецепт “Кулеб’яка з рибою та рисом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ:
Для тесту:
❯ 300 г борошна
❯ 1 ст. л. сухих швидкорозчинних дріжджів
❯ 200 мл теплої води
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 1 ч. л. солі
❯ 70–90 мл рослинної олії
❯ 1 яйце
Для начинки:
❯ 200 г вареного рису
❯ 250 г свіжозаморожених овочів асорті
❯ 2 ст. л. рослинного масла
❯ 200 г консервованої риби в олії (наприклад, скумбрії)
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування кулеб’яки з рибою
Крок 1
Приготувати тісто як описано у рецепті “Супові булочки”. Дати тесту підійти. Овочі розморозити та обсмажувати під кришкою на олії до готовності. Дати охолонути.
Крок 2
Тісто розкотити у тонкий прямокутний пласт. З консервованої риби злити масло, рибу розім’яти. Рис розім’яти з невеликим кількістю олії з-під риби, посолити та поперчити.
Крок 3
Викласти рис по центру по довжині пласта та розподілити по ньому рибу. Викласти на рибу овочі. По одному вільному краю тіста зробити косі надрізи, не прорізаючи тісто до начинки на 2 см. Ненадрізаний край загорнути на начинку та притиснути по краю. Накрити надрізаним краєм та акуратно притиснути кінці.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Виріб перекласти на лист. Яйце розбалтати з невеликою кількістю води та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати кулеб’яку 25-30 хв. Подати охолодженою з салатом з свіжі овочі.