Рецепт “Курка з лимоном та лавандою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
5 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг, розділити на 10 порційних шматочків)
Для маринаду:
– 2 ст. л. сушеної лаванди
– 2 ст. л. рідкого меду
– 4 ст. л. оливкової олії
– 2 гілочки чебрецю
– Цедра 1 лимона
– 70 мл соку лимона
– 1 лимон
– 180–200 мл курячого бульйону
– 1,5 ч. л. солі
Покроковий процес приготування курки з лимоном та лавандою
Крок 1
Лаванду стовкти у ступці. Тим’ян промити, обсушити та дуже дрібно посікти. Також подрібнити цедру лимона. Підготовлені продукти перемішати у глибокій мисці із соком лимона, медом та сіллю. Викласти в миску шматки птиці, добре перемішати та дати настоятися за кімнатної температури 30 хв.
Крок 2
Духовку нагріти до 200 °. Мариновану птицю викласти у форму для запікання шкіркою вгору і запікати, часто поливаючи маринадом та соком, що утворився у формі, 20 хв.
Крок 3
Лимон нарізати кружальцями. Шматки птиці перевернути, додати кухлі лимона і запікати птаха ще 10-15 хв.
Крок 4
Готового птаха вийняти з духовки та з соусом, що утворився у формі, перекласти у глибокий сотейник. Накрити птаха кришкою і дати їй повністю охолонути та настоятися бл. 2 год.
Крок 5
Перед подачею духовку нагріти до 180°. У сотейник з кришкою влити гарячий курячий бульйон і запікати птаха без кришки прибл. 15 хв. Подати гарячою з білим пшеничним хлібом.