Перейти до вмісту
Головна » Курка з лимоном та лавандою

Курка з лимоном та лавандою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Курка з лимоном та лавандою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    5 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг, розділити на 10 порційних шматочків)
    Для маринаду:
    – 2 ст. л. сушеної лаванди
    – 2 ст. л. рідкого меду
    – 4 ст. л. оливкової олії
    – 2 гілочки чебрецю
    – Цедра 1 лимона
    – 70 мл соку лимона
    – 1 лимон
    180–200 мл курячого бульйону
    – 1,5 ч. л. солі

    Покроковий процес приготування курки з лимоном та лавандою

    Крок 1

    Лаванду стовкти у ступці. Тим’ян промити, обсушити та дуже дрібно посікти. Також подрібнити цедру лимона. Підготовлені продукти перемішати у глибокій мисці із соком лимона, медом та сіллю. Викласти в миску шматки птиці, добре перемішати та дати настоятися за кімнатної температури 30 хв.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 200 °. Мариновану птицю викласти у форму для запікання шкіркою вгору і запікати, часто поливаючи маринадом та соком, що утворився у формі, 20 хв.

    Крок 3

    Лимон нарізати кружальцями. Шматки птиці перевернути, додати кухлі лимона і запікати птаха ще 10-15 хв.

    Крок 4

    Готового птаха вийняти з духовки та з соусом, що утворився у формі, перекласти у глибокий сотейник. Накрити птаха кришкою і дати їй повністю охолонути та настоятися бл. 2 год.

    Крок 5

    Перед подачею духовку нагріти до 180°. У сотейник з кришкою влити гарячий курячий бульйон і запікати птаха без кришки прибл. 15 хв. Подати гарячою з білим пшеничним хлібом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Курка з лимоном та лавандою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *