Перейти до вмісту
Головна » Курка запечена з лісовими горіхами

Курка запечена з лісовими горіхами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Курка запечена з лісовими горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4порції:
    ❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
    ❯ 200 мл сухого білого вина
    ❯ 70 мл соку лимона
    ❯ 2 цибулини шалота
    ❯ 150 г вершкового сиру
    ❯ кілька гілочок чебрецю
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ жменю цілих ядер лісових горіхів
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування курки з лісовими горіхами

    Крок 1

    Духовку нагріти до 200 °. Горіхи підсушити в духовці, охолодити та порубати. Чебрець промити та обсушити, листочки з 2 гілочок обірвати. Часник очистити та потовкти у ступці.

    Крок 2

    Курку натерти сіллю, перцем та соком лимона всередині та зовні. Сир розтерти з невеликою кількістю солі, перемішати з часником, рубаними горіхами та листочками чебрецю і викласти в черевце курки. Змастити птицю олією і викласти у форму для запікання.

    Крок 3

    Цибулю очистити, нарізати четвертинками та викласти до птиці. Додати чебрець і запікати блюдо 45 хв.

    Крок 4

    Полити птицю вином та готувати ще 45 хв, час від часу поливаючи соком, що утворилися у формі.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка запечена з лісовими горіхами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *