Рецепт “Курка запечена з лісовими горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4порції:
❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,5 кг)
❯ 200 мл сухого білого вина
❯ 70 мл соку лимона
❯ 2 цибулини шалота
❯ 150 г вершкового сиру
❯ кілька гілочок чебрецю
❯ 2 зубки часнику
❯ жменю цілих ядер лісових горіхів
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування курки з лісовими горіхами
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Горіхи підсушити в духовці, охолодити та порубати. Чебрець промити та обсушити, листочки з 2 гілочок обірвати. Часник очистити та потовкти у ступці.
Крок 2
Курку натерти сіллю, перцем та соком лимона всередині та зовні. Сир розтерти з невеликою кількістю солі, перемішати з часником, рубаними горіхами та листочками чебрецю і викласти в черевце курки. Змастити птицю олією і викласти у форму для запікання.
Крок 3
Цибулю очистити, нарізати четвертинками та викласти до птиці. Додати чебрець і запікати блюдо 45 хв.
Крок 4
Полити птицю вином та готувати ще 45 хв, час від часу поливаючи соком, що утворилися у формі.