Рецепт “Ліниві голубці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Фарш яловичий 500гр
– Фарш курячий 500гр
– Цибуля 400гр
– Морква _400гр
– Капуста 400гр
– Рис 200гр
– Солодкий перець 200гр
– Томатна паста 4ст.л.
– Часник 3 зубки
– Солодка паприка 1ст.л.
– Курячий бульйон 1,2л
– Чорний перець
– Сіль
– Рослинна олія 30мл
– Зелень
Покроковий процес приготування лінивих голубців
Крок 1
Нарізаємо цибулю для засмаження. На сковороду наливаємо 30 грамів рослинної олії та висипаємо цибулю. Дрібно нарізаємо часник і відправляємо до цибулі. Перемішуємо. Натираємо моркву соломкою та відправляємо до цибулі. Знову перемішуємо. Тепер нарізаємо перець і теж відправляємо у сковороду. Обсмажуємо доки не стануть м’якими і прибираємо половину.
Крок 2
У овочі, що залишилися, на сковороді додаємо томатну пасту. Перемішуємо і злегка обсмажуємо. Далі додаємо солодкої паприки та трохи курячого бульйону. Перемішуємо та обсмажуємо 2 хвилини. Тепер виливаємо весь бульйон, що залишився, і перчимо. Готуємо на маленький вогонь близько 10 хвилин.
Крок 3
Дрібно нарізаємо капусту. У капусту додаємо курячий та яловичий фарш. Потім рис (відварений до напівготовності) та половину засмаження. Додаємо дрібно нарізану петрушку, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо до однорідної маси та трохи відбиваємо.
Крок 4
На дно казана додаємо трохи заправки. Змочуємо руки, формуємо наші голубці та складаємо в казан. Кожен шар проливаємо заливкою та кладемо лавровий лист. Даємо закипіти і при трохи відкритій кришці готуємо 30 хвилин на слабкому вогні.