Перейти до вмісту
Головна » Лосось по-азійськи

Лосось по-азійськи

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Лосось по-азійськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година

    Інгредієнти

    На 6-8 порції:
    ❯ 800 г філе лосося (без шкіри)
    ❯ 1 невеликий корінь імбиру
    ❯ 2 лайми
    ❯ 4–5 гілочок кінзи
    ❯ 2 ст. л. коричневого цукру
    ❯ 2 ст. л. соєвого соусу
    ❯ 2 ст. л. рослинної (бажано оливкової) олії
    Для подачі:
    ❯ 1 середнє стебло цибулі-порею (біла та світла частина)
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ відварений рис
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування лосося по-азійськи
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Імбир очистити та натерти на дрібній тертці. Лайми обдати гарячою водою та обсушити. Цедру лаймів тонко натерти, віджати сік. Кінзу промити, обсушити, дуже дрібно посікти та перемішати з цедрою та соком лаймів та імбиром. Додати цукор, соєвий соус, рослинну олію і перемішати до повного розчинення цукру. Соус посолити та поперчити до смаку.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Філе лосося вимити, обсушити, все кістки, що залишилися видалити, підготовлену рибу нарізати великими порційними шматками. Підготувати листи алюмінієвої фольги за кількістю шматків риби. Викласти кожен шматок риби на окремий лист фольги та підняти краю листа, формуючи навколо шматка “формочку” для запікання. “Формочки” з рибою розташувати на деку і полити рибу соусом

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Рибу під соусом маринувати при кімнатної температури 15 хв. Духовку нагріти до 200° і запікати рибу прибл. 20 хв. Для гарніру відварити рис та до подачі зберегти його гарячим. Цибулю нарізати тонкими кільцями та обсмажувати на сковороді на олії до золотистого кольору, посолити. Частину цибулі обсмажити до хрускоту. Запечену рибу подати з рисом, посипавши його цибулею.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Лосось по-азійськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *