Рецепт “Маринований буряк” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 БАНКИ ПО 500 МЛ:
❯ 2 кг червоного буряку
❯ 1 головка часнику
❯ 1/2 ч. л. горошин чорного перцю
❯ лавровий лист
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 1/2 ч. л. кмина
❯ 1 ч. л. сушеного кропу
Для маринаду:
❯ солона вода із розрахунку на 1 л води 1 ст. л. солі
Покроковий процес приготування маринованого буряка
Крок 1
Банки для маринування добре вимити та обсушити. Підготувати щільні капронові кришки.
Крок 2
Часник розібрати на зубки та очистити. Буряк очистити, вимити, нарізати скибочками та розкласти по підготовленим банкам.
Крок 3
Додати до буряка часник, у кожну банку покласти 1–2 лаврові листки, кілька горошин чорного перцю. Гострий перець дрібно посікти, перемішати з кропом і кмином і розподілити по банках.
Крок 4
Сіль розчинити у теплій воді та залити буряки в банках так, щоб рідина повністю покривала овочі.
Крок 5
На кожну банку покласти гніт та помістити банки у тепле місце на 3–4 дні. Протягом цього часу з буряків регулярно
знімати піну, овочі добре перемішувати.
Крок 6
Банки накрити кришками. Буряки в маринаді до готовності дати настоятися у прохолодному місці 5-10 днів. Маринований буряк зберігати у прохолодному місці до 3 міс.