Перейти до вмісту
Головна » Маринований буряк

Маринований буряк

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Маринований буряк” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 4 БАНКИ ПО 500 МЛ:
    ❯ 2 кг червоного буряку
    ❯ 1 головка часнику
    ❯ 1/2 ч. л. горошин чорного перцю
    ❯ лавровий лист
    ❯ 1 стручок гострого перцю
    ❯ 1/2 ч. л. кмина
    ❯ 1 ч. л. сушеного кропу
    Для маринаду:
    ❯ солона вода із розрахунку на 1 л води 1 ст. л. солі

    Покроковий процес приготування маринованого буряка

    Крок 1

    Банки для маринування добре вимити та обсушити. Підготувати щільні капронові кришки.

    Крок 2

    Часник розібрати на зубки та очистити. Буряк очистити, вимити, нарізати скибочками та розкласти по підготовленим банкам.

    Крок 3

    Додати до буряка часник, у кожну банку покласти 1–2 лаврові листки, кілька горошин чорного перцю. Гострий перець дрібно посікти, перемішати з кропом і кмином і розподілити по банках.

    Крок 4

    Сіль розчинити у теплій воді та залити буряки в банках так, щоб рідина повністю покривала овочі.

    Крок 5

    На кожну банку покласти гніт та помістити банки у тепле місце на 3–4 дні. Протягом цього часу з буряків регулярно
    знімати піну, овочі добре перемішувати.

    Крок 6

    Банки накрити кришками. Буряки в маринаді до готовності дати настоятися у прохолодному місці 5-10 днів. Маринований буряк зберігати у прохолодному місці до 3 міс.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Маринований буряк. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *