Перейти до вмісту
Головна » Медові крендельки

Медові крендельки

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Медові крендельки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 40 хвилин
    У 1 порції: 110 ккал, 3 г білків,
    0,5 г жирів, 23 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 20 шт.
    Для содового розчину:
    ❯ 750 мл води
    ❯ 50 г харчової соди
    Для тесту:
    ❯ 360 г борошна
    ❯ 1 пакетик розпушувача
    ❯ дрібка солі
    ❯ 150 мл сколоти
    ❯ 3–4 ст. л. рідкого меду
    ❯ борошно для посипання робочої поверхні
    ❯ цукор для посипання виробів

    Покроковий процес приготування медових крендельків

    Крок 1

    В емальованому посуді розчинити соду у воді. Довести розчин до кипіння і зняти з вогню.

    Крок 2

    Борошно просіяти з розпушувачем та сіллю. Мед розчинити в пахті та змішати з борошном. Замісити круте гладке
    тісто і поділити його на дві частини.

    Крок 3

    На посипаній мукою робочої поверхні обидві частини розкотити в тонкі ковбаски та кожну розрізати на 10 рівних шматочків. Розкотити шматочки так, щоб їх кінці стали тонкими, і сформувати крендельки.

    Крок 4

    За допомогою шумівки (не алюмінієвої!) крендельки занурити в содовий розчин. (Розчин має бути гарячим, але не киплячим.) Викласти на вистелений папером для випікання лист і посипати цукром. Нагріти духовку до 200 °. Випікати крендельки прибл. 10 хв до темно-золотистого кольору.

    Кожен кухар, як відомо, має свій секрет. В цьому випадку таким секретом є “купання” у гарячому содовому розчині, який надає виробам апетитну рум’яну скоринку. Содовий розчин не слід кип’ятити! Форма кренделі нагадує схрещені в молитві руки, тому цей вид випічки – одне з традиційних у період різдвяних свят.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Медові крендельки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *