Рецепт “Міні-піци зі спагеті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 480 ккал, 24 г білків,
18 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 250 г спагеті
❯ сіль
❯ 2 ч. л. оливкової олії
❯ 6 тонких скибочок шинки
❯ 5 помідорів чері
❯ 2 стебла зеленої цибулі
❯ 1 гілочка материнки
❯ 120 г тертого сиру
Для соусу:
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 ст. л. оливкової олії
❯ 3 ст. л. томату-пасти
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 1 ч. л. сушеної материнки
Покроковий процес приготування міні-піци зі спагеті
Крок 1
Спагеті відварити в окропі підсоленій воді до напівготовності, відкинути на друшляк і промити холодною водою. Заправити оливковою олією.
Крок 2
Для соусу цибулю та часник очистити та порубати. Цибулю обсмажувати на олії до напівпрозорості. Додати часник та готувати, помішуючи, 1 хв. Додати томат-пасту та 5 стіл. ложок холодної води. Посолити та поперчити, приправити материнкою. Гасити овочі під кришкою 5 хв, потім кришку зняти та готувати ще кілька хвилин, щоб рідина випарувалася.
Крок 3
Відкласти 4 скибочки шинки, шинку, що залишилася, дрібно нарізати. Овочі вимити. Помідори нарізати кухлями, зелену цибулю – кільцями.
Крок 4
Кожну скибочку шинки розрізати на дві смужки та вислати ними змащеним жиром порційні формочки діаметром 14 см. Спагеті перемішати з цибулею, часником, шинкою, помідорами, материнкою та 80 г сиру. Розподілити суміш по формах, посипати сиром, що залишився і запікати 15 хв.