Рецепт “Морський язик під соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 хвилин
У 1 порції: 160 ккал, 20 г білків,
2 г жирів, 8 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 6 філе морської мови
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 600 г зеленої стручкової квасолі (свіжої або замороженої)
❯ 300 мл сухого білого вина
Для соусу бернез:
❯ 250 г вершкового масла
❯ 4 дрібні цибулини
❯ 2 ст. л. листків естрагону
❯ 1/2 ч. л. товченого чорного перцю
❯ 1/2 склянки білого винного оцту
❯ 4 яєчні жовтки
❯ щіпка меленого кайєнського перцю
❯ сіль
❯ сік лимона на смак
Покроковий процес приготування морського язику
Крок 1
Спершу приготувати соус. Вершкове масло розтопити на слабкому вогні в каструлі. Шумівкою зняти піну, що утворилася.
Крок 2
Очищений лук і зелень порубати. У каструлі з товстим дном перемішати з товченим перцем, влити оцет і нагрівати, поки оцет не випарується наполовину
Крок 3
Процідити рідину через дрібне сито у велику металеву миску. За допомогою віночка підмішати жовтки.
Крок 4
Поставити ємність із соусом на гарячу водяну баню та збивати соус до загусання. Зняти з водяної лазні та, вливаючи порціями масло, збити. Додати сік лимона, сіль та кайенський перець на смак.
Крок 5
Філе натерти сіллю та перцем. Стручки квасолі вимити та зрізати кінчики. У каструлі довести до слабкого кипіння 300 мл води з вином і варити філе з квасолею на слабкому вогні 15 хв. Подати, полив соусом бернез.
ПОРАДА
З білою рибою чудово поєднується і вустерський соус. У ньому добре маринувати філе перед тепловою обробкою
або присмачувати соусом готову страву.