Рецепт “Мусака класична” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
У 1 порції: 210 ккал
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 баклажан
❯ 1 кг картоплі
❯ 6 ст. л. оливкової олії
❯ 500 г м’ясного фаршу
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. сушеної материнки
❯ 500 г різаних томатів
❯ 30 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 500 мл молока
❯ 2 яйця
❯ 100 г сиру
❯ 4 помідори
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування мусаки
Крок 1
Баклажан нарізати довгими смужками та обсмажити на 3 ст. л. олії. Картоплю очистити та нарізати соломкою.
Крок 2
Часник та цибулю порубати, підрум’янити на 3 ст. л. олії. Покласти м’ясо, смажити 5 хв. Додати материнку, томати та тушити 10 хв.
Крок 3
Для соусу бешамель підрум’янити борошно на вершковому маслі. Влити молоко і варити до загусання. Посолити та поперчити. Яйця збити, перемішати з теплим соусом і тертим сиром.
Крок 4
Помідори нарізати кружальцями. У форму укласти шарами картопля, м’ясо, помідори та знову картопля. Залити соусом бешамель та запікати 40 хв.