Перейти до вмісту
Головна » Мусака по-грецьки

Мусака по-грецьки

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Мусака по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4–6 ПОРЦІЙ:
    ❯ 1 кг баклажанів
    ❯ 700 г рубаної яловичини
    ❯ 1 велика цибулина
    ❯ 4 помідори
    ❯ 100 мл білого сухого вина
    ❯ кілька гілочок чебрецю
    ❯ 75 г тертого сиру
    ❯ 4 ст. л. оливкової олії
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для соусу бешамель:
    ❯ 35 г вершкового масла
    ❯ 35 г борошна
    ❯ 500 мл молока

    Покроковий процес приготування мусаки по-грецьки

    Крок 1

    Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружальцями, викласти на паперовий рушник, посолити та залишити на
    20 хв, щоб пішла гіркота.

    Крок 2

    Цибулю очистити та порубати. Помідори вимити, очистити від насіння та нарізати кубиками. У сотейнику обсмажити цибулю на 1 ст. л. оливкового олії, додати помідори, влити вино, покласти чебрець, посолити, поперчити та тушити
    овочі на повільному вогні 20 хв.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 200 °. На сковороді на 1 ст. л. оливкової олії швидко обсмажити м’ясо, викласти його до тушкованих овочів та готувати 5 хв.

    Крок 4

    Для соусу в сотейнику на гарячій олії обсмажити борошно. Помішуючи масу віником, влити тонким струмком молоко та готувати кілька хвилин.

    Крок 5

    Форму для запікання змастити оливковою олією, що залишилася і викласти шарами баклажани та м’ясо з овочами. Останнім укласти шар баклажанів. У соус підмішати 50 г тертого сиру та полити їм мусаку. Посипати рештою сиром та запікати 45 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Мусака по-грецьки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *