Рецепт “Мусака по-грецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4–6 ПОРЦІЙ:
❯ 1 кг баклажанів
❯ 700 г рубаної яловичини
❯ 1 велика цибулина
❯ 4 помідори
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ кілька гілочок чебрецю
❯ 75 г тертого сиру
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ сіль
❯ перець
Для соусу бешамель:
❯ 35 г вершкового масла
❯ 35 г борошна
❯ 500 мл молока
Покроковий процес приготування мусаки по-грецьки
Крок 1
Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружальцями, викласти на паперовий рушник, посолити та залишити на
20 хв, щоб пішла гіркота.
Крок 2
Цибулю очистити та порубати. Помідори вимити, очистити від насіння та нарізати кубиками. У сотейнику обсмажити цибулю на 1 ст. л. оливкового олії, додати помідори, влити вино, покласти чебрець, посолити, поперчити та тушити
овочі на повільному вогні 20 хв.
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. На сковороді на 1 ст. л. оливкової олії швидко обсмажити м’ясо, викласти його до тушкованих овочів та готувати 5 хв.
Крок 4
Для соусу в сотейнику на гарячій олії обсмажити борошно. Помішуючи масу віником, влити тонким струмком молоко та готувати кілька хвилин.
Крок 5
Форму для запікання змастити оливковою олією, що залишилася і викласти шарами баклажани та м’ясо з овочами. Останнім укласти шар баклажанів. У соус підмішати 50 г тертого сиру та полити їм мусаку. Посипати рештою сиром та запікати 45 хв.