Рецепт “Ніжна яловичина у духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Інгредієнти на 3 людей
– Яловичина (тазостегнова частина, шинка, шия, …) 500гр
– Цибуля 1 головка невелика
– Сіль до смаку
– Морква 1 велика
– Картопля (необовязк) 2 середні
– Розмарин (необовязк) 1 гілочка (чайна ложка сухого)
– Вино (необовязк) 50гр
– Перець чорний свіжомелений (необовязк) до смаку
– Бульйон (необовязк) 500мл
– Часник (необовязк) 2 зубчики
Покроковий процес приготування яловичини у духовці
Крок 1
Нарізаємо моркву кружальцями приблизно 1 сантиметр. Цибулю ріжемо великими шматками (половинку на 4-5 частин). Часник не чистимо, а просто злегка притискаємо, щоб він тріснув. Якщо використовуватимете розмарин, то зв’яжіть його ниткою. Чистимо картоплю та нарізаємо кубиками.
Крок 2
Ретельно витираємо м’ясо паперовими рушниками. Розігріваємо сковороду і наливаємо трохи олії. Відправляємо м’ясо до сковороди. Обсмажуємо з усіх боків до коричневого кольору та прибираємо.
Крок 3
Наливаємо олію в сковороду і висипаємо моркву, цибулю та часник. Злегка обсмажуємо та додаємо вино. Смажимо поки що вино не випарується.
Крок 4
У казан відправляємо м’яло, обсмажені овочі, томати, перець та розмарин. Якщо є, заливаємо бульйоном і солимо. Закриваємо кришкою і чекаємо, поки закипить. Тепер відправляємо в духовку щонайменше на 90 хвилин при 180 градусах.
Крок 5
Перевірити м’ясо на м’якість. Якщо м’ясо починає розпадатися, додаємо картоплю. Перемішуємо і готуємо 45 хвилин.