Рецепт “Овочевий тарт з шинкою та сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 300 г борошна
❯ 100 мл оливкової олії
❯ 4 ст. л. води
❯ сіль
❯ жир для змащування форми
Для начинки та заливання:
❯ 3 моркви
❯ 2 невеликі цукіні
❯ 150 г сиру тонкими скибочками
❯ 200 г шинки тонкими скибочками (бекону або копченої грудинки)
❯ 2 яйця
❯ 200 мл молока
❯ 2 гілочки чебрецю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування тарт з шинкою та сиром
Крок 1
Для тіста борошно просіяти зі щіпкою солі у глибоку миску. Вливаючи тонким струмком олію та воду, вимісити гладке тісто. Якщо тісто дуже круте, долити трохи (не більше 2 ст. л.) води.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Форму для тарта змастити жиром. Тісто тонко розкотити та вислати їм форму, зробивши борти. Тісто часто наколоти вилкою.
Крок 3
Чебрець промити, обсушити та дрібно порубати. Яйця розговорити з молоком, додати рубаний чебрець, посолити та поперчити на смак.
Крок 4
Моркву очистити та нарізати тонкими поздовжніми пластинами за допомогою овочерізки. Цукіні вимити, обсушити та нарізати так само.
Крок 5
Цукіні, морква, скибочки сиру та шинки, чергуючи, укласти у форму по спіралі. Продукти у формі залити молочно-яєчною сумішшю, добре поперчити та запікати в духовці 35–40 хв.