Рецепт “Паелья з куркою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
Інгредієнти
На 6 порції:
– 200 г свинячої м’якоті
– 600 г курячого філе
– 100 мл оливкової олії
– 2 помідори
– 1 стручок жовтого солодкого перцю
– 150 г замороженої стручкової квасолі
– 150 г білої консервованої квасолі
– 400 г круглого рису
– 1 ч. л. меленої паприки
– дрібка шафрану
– сіль
Покроковий процес приготування паельї з куркою
Крок 1
Свинячу м’якуш та куряче філе ретельно промити холодною проточною водою, потім добре обсушити паперовим рушником і нарізати не дуже великими кубиками чи смужками.
Крок 2
У великій сковороді чи сотейнику нагріти оливкову олію, покласти підготовлену свинину та куряче філе. Готувати, періодично помішуючи, до легкого підрум’янювання.
Крок 3
Помідори надрізати навхрест, опустити на 30 с у киплячу воду, обережно дістати шумівкою та дати трохи охолонути. Потім очистити та нарізати маленькими кубиками. Солодкий перець нарізати смужками.
Крок 4
М’ясо зрушити до країв ємності, всередину покласти перець, помідори та обсмажувати 7 хв. Потім додати стручкову квасолю, білу квасолю, влити 300 мл води або бульйону та гасити 5 хв. Посолити та поперчити.
Крок 5
Рис промити, розподілити по овочах, посипати паприкою та шафраном. Влити води стільки, щоб вона покрила рис на 1 см. Довести до кипіння, прикрити кришкою та готувати на середньому вогні 10 хв.
Крок 6
Вміст сковороди ще трохи посолити, за бажанням поперчити. Розкласти по порційним тарілкам, намагаючись рівномірно розподілити м’ясо та овочі, прикрасити за бажанням та подати на стіл.