Рецепт “Паштет із гарбуза з беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 1 година 25 хвилин
Інгредієнти
– 500 г м’якоті гарбуза
– 4 гілочки чебрецю
– 150 г бекону (тонкими скибочками)
– 2 ст. л. рослинної олії
– 3 яйця
– 1 ст. л. рідкого меду
– 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування паштету із гарбуза з беконом
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Гарбуз нарізати великими кубиками, у глибокій мисці збризкати рослинною олією, добре перемішати, злегка посолити та перекласти на деко. Запікати гарбуз бл. 30 хв.
Крок 2
Чебрець промити та обсушити, листочки з гілочок обірвати. Запечений гарбуз перекласти в чашу блендера і подрібнити пюре. Додати мед, покласти листочки чебрецю, вбити яйця та пюрувати масу повторно. Масу посолити, поперчити, приправити меленим мускатним. горіхом і дуже добре збити.
Крок 3
Підготувати форму для запікання з високими бортиками та вислати її скибочками бекону. У форму на бекон викласти гарбузове пюре та акуратно його розрівняти. Накрити форму листом алюмінієвої фольги та запікати в духовці при 180 30 хв. Фольгу зняти та запікати страву ще 10 хв.
Крок 4
Готовому гарбузовому паштету дати охолонути при кімнатній температурі та нарізати його порційними скибочками. Подати на грінках з пшеничного хліба (за бажанням змастити грінки невеликою кількістю вершкового масла) з листовим салатом або салатом зі свіжих овочів.