Рецепт “Печеня з кролика з молодою картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 640 ккал, 33 г білків,
37 г жирів, 47 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г спинки кролика без кісток
❯ по 2 ст. л. оливкової олії та соку лимона
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 1 кг молодої картоплі
❯ 2 червоні цибулини
❯ 100 г вершкового масла
❯ по 1 гілочці розмарину та чебрецю
❯ жменя рубаної петрушки для прикраси
Покроковий процес приготування печені з кролика
Крок 1
М’ясо вимити, добре обсушити паперовим рушником, згорнути рулетом та обв’язати кулінарною ниткою. Для маринаду змішати оливкову олію, сік лимона, 1 чайн. ложці солі та меленого чорного перцю. Обмазати м’ясо підготовленою сумішшю, загорнути в харчову плівку та залишити маринуватися в холодильнику на 8 год.
Крок 2
Нагріти духовку до 190 °. Картоплю ретельно вимити та, не очищаючи, варити у підсоленій воді 10 хв. Тим часом червону цибулю очистити та нарізати тонкими кільцями. Чебрець і розмарин сполоснути, воду струсити, листочки обірвати з гілочок. Відварена до напівготовності картопля разом з нарізаною цибулею викласти у велику форму для запікання. Вершкове масло настругати ножем і рівномірно розподілити поверх овочів. По центру викласти м’ясний
рулет, збризкати його маринадом, що залишився і посипати чебрецем і розмарином. Запікати 35 хв. Перед подачею посипати печеню з овочами рубаною петрушкою.