Рецепт “Плетінка з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
У 1 порції: 350 ккал, 15 г білків,
11 г жирів, 46 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 500 г борошна
❯ 1 ч. л. солі
❯ 30 г свіжих дріжджів
❯ 300 мл води
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 200 г шинки
❯ кмин та велика морська сіль
❯ 1 яйце для змащування тіста
Покроковий процес приготування плетінки з шинкою
Крок 1
Борошно просіяти у велику миску, всипати сіль та перемішати. Дріжджі розвести у 300 мл теплої кип’яченої води, додати рослинну олію. Влити дріжджову суміш в миску з борошном і замісити нелипке пластичне тісто. Накрити тісто серветкою та залишити в теплому місці для підйому – тісто має збільшитися в обсязі вдвічі.
Крок 2
Шинку нарізати тонкими скибочками. Тісто, що підійшло, обім’яти на посипаній мукою робочої поверхні, розділити на три частини та розкотити кожну у вигляді довгий прямокутник. Зверху викласти скибочки шинки. Згорнути кожен
прямокутник у довгий рулет і переплести їх у вигляді кіски. Перекласти плетінку на вистелений папером для випікання лист, дати тесту підійти 30 хв.
Крок 3
Нагріти духовку до 210 °. Яйце збовтати та змастити поверхню плетінки. Посипати виріб кмином, великою сіллю і випікати прибл. 20 хв до зарум’янювання.
З начинками можна експериментувати. Загорніть у тісто скибочки сиру – буде не менш смачно! Вибирайте тверді сорти з яскраво вираженим смаком та ароматом