Рецепт “Польський борщ із вушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 3 години
Інгредієнти
– 150 г сушених грибів (замочити на 8 годин)
– 2 кг червоного буряку
– 1 цибулина
– 1/2 бульби селери
– 1 корінь петрушки
– 1 морква
– 3 лаврові листи
– 4 горошини запашного перцю
– 200 мл бурякового квасу
– 300 мл соку червоного буряку
– 2 квашені яблука
– Сіль
– Перець
– Цукор
Для тесту:
– 500 г борошна
– Яйця
– 125 мл гарячої води
Для начинки:
– 3 цибулини
– 70 г вершкового масла
– Гриби з відвару для борщу
– 2 ст. л. панірувальних сухарів
– 1 білок
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування польського борщу із вушками
Крок 1
Цибулину очистити, розрізати навпіл і обпалити над газовим пальником. У каструлю закласти проціджені гриби та очищені нарізані моркву, селеру та петрушку, додати цибулину, запашний перець та лавровий лист. Влити 3 л води та варити до готовності овочів. Відвар процідити в чисту каструлю, гриби відкласти та порубати.
Крок 2
У відвар закласти очищений буряк та варити до готовності. Буряк натерти на великій тертці та повернути у відвар.
Додати нарізані яблука, влити квас і сік довести до кипіння і варити 5 хв. Додати сіль, цукор та перець за смаком і дати повністю охолонути. Перед подачею борщ процідити та нагріти, не доводячи до кипіння.
“Вушка” до борща
Крок 1
Борошно залити окропом і швидко перемішати. Вбити яйця, вимісити тісто і дати йому відстоятись 20 хв.
Крок 2
Цибулю очистити, порубати, обсмажити на олії та перемішати з грибами. Додати сухарі та білок, посолити.
Крок 3
Тісто тонко розкотити та нарізати кружками діаметром бл. 3 см. Розкласти начинку, сформувати “вушка”
і варити їх 3 хв у окропі.