Рецепт “Пшоняна каша з бананом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 420 ккал, 10 г білків,
4 г жирів, 82 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г пшоняних пластівців
❯ 150 мл води
❯ 500 мл молока
❯ сіль
❯ цукор
❯ 2 ст. л. меду
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ 1 банан
❯ 3 ст. л. розм’якшеного вершкового масла
❯ 250 г консервованих абрикосів без кісточок
Покроковий процес приготування пшоняної каши з бананом
Крок 1
У каструлі пшоняні пластівці залити холодною водою та дати набрякнути 30 хв.
Крок 2
Влити молоко, додати щіпку солі та цукор на смак. Все перемішати та варити на слабкому вогні, поки каша не стане густою (бл. 4 хв).
Крок 3
Банан очистити, нарізати скибочками та підмішати в кашу. Приправити щіпкою кориці. Полити кашу медом та розтопленим маслом, зверху викласти абрикоси.
Пшоняна каша має ліпотропну дію, тобто допомагає боротися з жиром. Також вона містить велику кількість корисних мікроелементів та здатна виводити з організму іони важких металів. Ця властивість робить її одним з найнеобхідніших продуктів у раціоні сучасної людини.