Перейти до вмісту
Головна » Пиріг з червоною смородиною та безе

Пиріг з червоною смородиною та безе

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Пиріг з червоною смородиною та безе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 600 г червоної смородини
    Для безе:
    ❯ 4 білки
    ❯ 200 г цукру
    Для тесту:
    ❯ 400 г борошна
    ❯ 130 г цукрової пудри
    ❯ 1 жовток
    ❯ 2 ст. л. молока
    ❯ 200 г вершкового масла
    ❯ сіль
    Для горіхового прошарку:
    ❯ 200 г рубаних лісових горіхів
    ❯ 150 г цукру
    ❯ 4 білки
    ❯ 20 мл рому

    Покроковий процес приготування пирігу зі смородиною

    Крок 1

    Вершкове масло охолодити, дрібно посікти та просіяти на нього борошно з цукровою пудрою та щіпкою солі.
    Масу руками розім’яти на дрібну крихту. Додати жовток та молоко та руками вимісити гладке однорідне тісто.
    Загорнути тісто у харчову плівку та покласти в холодильник на 30 хв.

    Крок 2

    ДГоріхи дрібно стовкти. Білки для горіхового прошарку збити з цукром, підмішати горіхи, влити ром і добре перемішати.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Деко вистелити пергаментом. Тісто розкотити в тонкий пласт, перекласти на лист і часто наколоти вилкою. Викласти на основу горіхову масу і випікати виріб прибл. 25 хв.

    Крок 4

    Ягоди промити, перебрати та обсушити, трохи відкласти для подачі, з решти плодоніжки видалити. Для безе білки збити в міцну піну, невеликими порціями всипаючи цукор.

    Крок 5

    Викласти ягоди на припечену основу з горіхами та рівномірно покрити шаром безе. Випікати виріб бл. 20 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Пиріг з червоною смородиною та безе. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *