Перейти до вмісту
Головна » Торт-безе з білим шоколадом

Торт-безе з білим шоколадом

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Торт-безе з білим шоколадом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 240 ккал, 3 г білків,
    12 г жирів, 30 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 12 порцій:
    ❯ 5 яєчних білків
    ❯ 250 г цукру
    ❯ дрібка солі
    ❯ 1 ст. л. оцту
    ❯ 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
    ❯ 300 мл жирних вершків
    ❯ 1 пакетик загусника вершків
    ❯ 1,5 пакетика ванільного цукру
    ❯ 70 г білого шоколаду
    ❯ 200 г малини та чорниці (і/або інших сезонних ягід/фруктів)
    ❯ 30 г несолених очищених фісташок
    ❯ листя лимонної м’яти для прикраси

    Покроковий процес приготування торту-безе

    Крок 1

    Два листи вислати папером для випікання, намалювати олівцем круги діаметром 24 см та 20 см. Поверхню кіл злегка змастити жиром. Білки збивати міксером із щіпкою солі, поступово підсипаючи цукор, до отримання густої стійкої піни. Додати 1 стіл. ложку оцту та крохмаль, акуратно перемішати ложкою. Нагріти духовку до 180 °. Білкову масу ложкою викласти у центр намальованих кіл, формуючи тильною стороною ложки коржі завтовшки бл. 2–3 см. Краї трохи підняти так, щоб усередині утворилося невелике поглиблення. Поставити листи в духовку, зменшити нагрівання до 110 ° і випікати коржі-безе 1,5 год. Готовим коржам дати повністю охолонути у вимкненій духовці

    Крок 2

    Для крему шоколад поламати на дрібні шматочки у металеву миску. Додати 5 стіл. ложок вершків. Вершки, що залишилися, охолодити. Поставити миску на гарячу водяну лазню та, постійно помішуючи, розтопити у вершках шоколад. Переставити миску з шоколадною масою у посуд з льодом і акуратно перемішувати, доки маса не охолоне. (Маса при цьому повинна залишитися рідкою.)

    Крок 3

    Охолоджені вершки збити міксером з ванільним цукром і загусником. У шоколадну масу додати 2 стіл. ложки збитих вершків, перемішати. Акуратно ввести збиті вершки, що залишилися.

    Крок 4

    Ягоди перебрати, вимити та обсушити на паперовий рушник. У поглиблення у коржах викласти крем та ягоди. Зібрати торт. Прикрасити торт листочками м’яти та по бажанню – рубаними фісташками.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Торт-безе з білим шоколадом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *