Рецепт “Рагу з оленини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
У 1 порції: 570 ккал, 36 г білків,
22 г жирів, 43 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 0,5 кг оленини з плечової частини туші
❯ 50 мл коньяку
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 зубчик часнику
❯ 200 г коріння (петрушки, селери, моркви)
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 лаврові листи
❯ по 5 горошин чорного та запашного перцю
❯ 5 ягід ялівцю
❯ 1 ст. л. цукру
❯ за 1 ст. л. томат-пасти та оцту
❯ 250 мл сухого червоного вина
❯ 150 г печериць
❯ сіль
Покроковий процес приготування рагу з оленини
Крок 1
М’ясо нарізати кубиками прибл. 2,5 х 2,5 см і замочити у коньяку на 15 хв.
Крок 2
У сотейнику на 1/2 олії обсмажувати м’ясо до рум’яної скоринки, потім перекласти в інший посуд.
Крок 3
Додати в сотейник масло та обсмажувати очищені та нарізані цибулю, часник і коріння до м’якості. Посипати суміш цукром, карамелізувати. Покласти м’ясо, підмішати оцет, спеції та томат-пасту. Влити вино та 300 мл води, посолити та томити рагу під кришкою на слабкому вогні прибл. 1,5-2 години до м’якості м’яса. За 15 хв до готовності додати
нарізані гриби. Зняти з вогню та дати рагу настоятися під кришкою 10 хв.