Рецепт “Рататуй з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 200 ккал
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 цукіні
❯ 1 баклажан
❯ 600 г помідорів
❯ 600 г картоплі
❯ 2 цибулини
❯ 3 зубчики часнику
❯ 1 ч. л. сушених прованських трав
❯ 8 ст. л. оливкової олії
❯ 150 мл білого вина
❯ 150 г твердого сиру
❯ зелень для подачі
❯ сіль
❯ мелений перець
Покроковий процес приготування рататуя з картоплею
Крок 1
Цукіні, баклажани та помідори вимити, потім добре обсушити паперовим рушником. Нарізати тонкими кружечками.
Крок 2
Картопля очистити та вимити. Також нарізати тонкими кружальцями. Цибуля очистити та нарізати півкільцями. Часник посікти. Духовку нагріти до 190 °.
Крок 3
Підготовлені овочі (крім часнику), чергуючи, викласти у форму, змащену жиром, по колу.
Крок 4
Посолити та поперчити, посипати часником та прованськими травами. Полити оливковою олією. Верх форми затягнути фольгою та запікати 30 хв.
Крок 5
Зняти фольгу. Полити вміст форми білим вином та запікати ще 20 хв.
Крок 6
Твердий сир нарізати дрібними кубиками. Посипати їм запечені овочі та помістити в духовку ще на 5 хв.
Крок 7
Готовому ратату дати трохи охолонути (5 хв). Потім посипати блюдо зеленню та подати на стіл.