Перейти до вмісту
Головна » Рататуй з картоплею

Рататуй з картоплею

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Рататуй з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 30 хвилин
    У 1 порції: 200 ккал

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 цукіні
    ❯ 1 баклажан
    ❯ 600 г помідорів
    ❯ 600 г картоплі
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 3 зубчики часнику
    ❯ 1 ч. л. сушених прованських трав
    ❯ 8 ст. л. оливкової олії
    ❯ 150 мл білого вина
    ❯ 150 г твердого сиру
    ❯ зелень для подачі
    ❯ сіль
    ❯ мелений перець

    Покроковий процес приготування рататуя з картоплею

    Крок 1

    Цукіні, баклажани та помідори вимити, потім добре обсушити паперовим рушником. Нарізати тонкими кружечками.

    Крок 2

    Картопля очистити та вимити. Також нарізати тонкими кружальцями. Цибуля очистити та нарізати півкільцями. Часник посікти. Духовку нагріти до 190 °.

    Крок 3

    Підготовлені овочі (крім часнику), чергуючи, викласти у форму, змащену жиром, по колу.

    Крок 4

    Посолити та поперчити, посипати часником та прованськими травами. Полити оливковою олією. Верх форми затягнути фольгою та запікати 30 хв.

    Крок 5

    Зняти фольгу. Полити вміст форми білим вином та запікати ще 20 хв.

    Крок 6

    Твердий сир нарізати дрібними кубиками. Посипати їм запечені овочі та помістити в духовку ще на 5 хв.

    Крок 7

    Готовому ратату дати трохи охолонути (5 хв). Потім посипати блюдо зеленню та подати на стіл.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Рататуй з картоплею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *