Рецепт “Реберця з ягідним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 кг свинячих ребер (одним шматком)
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 1 головка часнику
❯ 2 ст. л. рідкого меду
❯ 300 г малини
❯ 400 г абрикосів
❯ 200 мл міцного м’ясного бульйону
❯ 50 мл соусу барбекю
❯ копчена паприка
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування реберць з ягідним соусом
Крок 1
М’ясо натерти сіллю та перцем, обсмажити на олії до золотистого кольору та перекласти у форму. Додати розрізану навпіл головку часнику, накрити листом фольги та запікати бл. 35 хв при 180 °. Фольгу видалити, мед перемішати із 2 ст. л. бульйону, змастити м’ясо та запікати ще 15 хв.
Крок 2
Абрикоси вимити, обсушити, розібрати на половинки, видаливши кісточки, викласти у форму з-під м’яса та перемішати. Абрикоси злегка посолити, приправити паприкою, влити 100 мл бульйону та запікати бл. 10 хв.
Крок 3
Для соусу малину промити та протерти через сито. У невеликому сотейнику змішати малину з бульйоном, покласти розмарин, довести до кипіння та уварити суміш наполовину. Додати соус барбекю, посолити, поперчити та добре прогріти.
Крок 4
М’ясо нарізати порційними шматочками. Подати з абрикосами, малиновим соусом та запеченим часником. За бажанням прикрасити свіжими ягодами малини та гілочками зелені.