Рецепт “Роли з авокадо та крабовими паличками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 55 хвилин
Інгредієнти
– 10 аркушів рисового паперу
– 2 стиглих авокадо
– 1/4 редьки дайкон
– 1 морква
– 10 крабових паличок
– 1 пучок листового салату
– 10 гілочок кінзи
Для соусу:
– 30 г цукру
– 3 ст. л. рибного соусу або світлого соєвого соусу
– 2 лайми
– 1 зубок часнику
– 1 стручок гострого перцю
– 1 ч. л. рослинної олії
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування рол з авокадо та крабовими паличками
Крок 1
Для соусу відтиснути сік лаймів, часник і перець очистити та дрібно посікти. У мисці сік перемішати з перцем і часником, додати олію, сіль, рибний соус та цукор. Крабові палички та моркву очистити від плівок, кожну розрізати вздовж навпіл. Моркву очистити, вимити, обсушити та нарізати довгими брусочками. Викласти в масу крабові палички та моркву та маринувати при кімнатній температурі мін. 20 хв.
Крок 2
Салат і кінзу промити та обсушити. Авокадо вимити, обсушити, очистити, видалити кісточки, м’якуш нарізати
брусочками. Листи рисового паперу змочити водою та розкласти на робочій поверхні. Дати аркушів трохи розм’якнути (прибл. 5 хв). У центр кожного листа покласти кілька листків руколи, додати моркву, крабові палички та авокадо і згорнути вироби у щільні роли, підвертаючи краї. Соус, що залишився, сервірувати до ролів в окремому посуді. За бажанням подати з соєвим соусом.