Рецепт “Рулет із ягняти з м’ятним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
У 1 порції: 460 ккал, 35 г білків,
34 г жирів, 23 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 800 г м’якоті ноги ягняти
❯ 1 склянка оливкової олії
❯ 1 пучок м’яти
❯ 1/2 склянки обсмажених горіхів (мигдалю, волоських, кедрових)
❯ терта цедра 2 лимонів
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 1 ч. л. дрібно нарізаного гострого червоного перцю (без насіння)
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування рулету із ягняти
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити та розрізати так, щоб вийшов прямокутний шар. Зайвий жир зрізати. Натерти м’ясо сіллю та чорним перцем, змастити олією та прибрати в холодильник на 2 доби.
Крок 2
Приготувати соус. Листики м’яти обдати окропом, добре обсушити та викласти у чашу блендер. Додати горіхи, сік,
цедру лимона, гострий перець і збити блендером у пюре. Продовжуючи збивати блендером, влити тонким цівком масло. Соус посолити та поперчити.
Крок 3
Нагріти духовку до 220 °. Пласт м’яса з одного боку намастити м’ятним соусом.
Крок 4
Згорнути рулетом ягнятину з начинкою та обв’язати кулінарною ниткою, щоб він тримав форму. Запікати 20 хв, зменшити нагрівання до 180 ° і готувати ще 1,5 год, періодично перевертаючи рулет і поливаючи його м’ясним соком, що виділяється.
Для гарніру 700 г картоплі відварити в шкірці до м’якості, очистити, нарізати та з’єднати в мисці з 1 рубаною червоною цибулею та 300 г відвареного зеленого горошку. Заправити сумішшю соняшникової олії, соку лимона, солі та меленого чорного перцю.