Рецепт “Рулет із яловичини з баклажаном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЙ
– 1 яловича вирізка
– по 1/2 ч. л. сушеного чебрецю і материнки
– 150 мл червоного сухого вина
– 1 баклажан
– 1 морква
– 1 цибулина
– 2 зубчики часнику
– 6 ст. л. рослинної олії
– 1 великий стиглий помідор
– 1/2 пучка петрушки
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування рулету із яловичини
Крок 1
Вирізку вимити, обсушити, потім розрізати так, щоб вийшов пласт і добре відбити. Посипати чебрецем і материнкою. Поперчити, полити вином і залишити у прохолодному місці на 3 год.
Крок 2
Для начинки баклажан очистити та нарізати дрібними кубиками. Посипати сіллю та залишити на 15 хв. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Цибулю з часником очистити та порубати.
Крок 3
У сковороді розігріти половину олії та обсмажити кубики баклажана (попередньо промити та витиснути). Додати моркву, цибулю, часник та смажити, помішуючи, 10 хв.
Крок 4
Помідор нарізати кубиками, петрушку вимити, обсушити та порубати. Підготовлену зелень та помідор додати до смажених овочів, посолити, поперчити та тримати на маленькому вогні 10 хв. Дати охолонути.
Крок 5
По пласту м’яса розподілити приготовану начинку, потім згорнути в рулет, обмотати кулінарною ниткою та обсмажити на рослинній олії з усіх боків до підрум’янювання.
Крок 6
Смажений рулет перекласти у форму, влити трохи води або бульйону. Запікати при 200° близько 1 години, періодично поливаючи м’ясо рідиною від смаження. Перед подачею на стіл крупно нарізати.