Рецепт “Рибний гратен з гарбузом і цукіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИН
Інгредієнти
❯ 600 г м’якоті гарбуза
❯ 800 г філе білої риби
❯ 2 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ сік лимона
❯ 1 пучок петрушки
❯ 3 ст. л. меду
❯ 1/2 середнього цукіні
❯ 2 середні помідори
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ 1 ст. л. панірувальних сухарів
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування рибного гратену
Крок 1
Гарбуз нарізати дрібними кубиками. Цибулю та часник очистити та дрібно порубати. Петрушка промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати.
Крок 2
Помідори, цукіні та солодкий перець вимити та обсушити. Помідори нарізати товстими часточками. Цукіні нарізати тонкими кружальцями чи брусочками. Солодкий перець, видаливши плодоніжку з насінням, нарізати соломкою середньої товщини.
Крок 3
Рибу вимити, обсушити та збризкати соком лимона. За бажанням нарізати рибу великими шматками.
Крок 4
Третину гарбуза відібрати та в мисці змішати з рубаною петрушкою, медом, цибулею та часником. Масу добре перемішати.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання і змастити її невеликою кількістю рослинної олії. Частки помідорів, солодкий перець, цукіні та «суху» гарбуз викласти у форму, посолити та поперчити.
Крок 6
Викласти на овочі рибу, злегка посолити та накрити гарбузом з медом та зеленню. Страву посипати панірувальними сухарями та запікати 15 хв.