Рецепт “Рибний суп із сирними грінками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 370 ккал, 28 г білків,
17 г жирів, 30 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для бульйону:
❯ 2 л води
❯ 1 риб’ячий хребет
❯ 1 риб’я голова
❯ 1 цибулина
❯ 2 моркви
❯ 1 стебло черешкової селери
❯ 200 мл сухого білого вина
❯ 1 лавровий лист
❯ по 2 гілочки чебрецю та петрушки
❯ сіль
Для супу:
❯ 3 скибочки білого хліба для тостів
❯ 200 г рибного філе
❯ 40 г вершкового масла
❯ 1 с. л. тертого сиру
❯ по 80 г очищених супових корінь (морква, петрушка, селера)
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування рибного супу
Крок 1
Приготувати бульйон рибний. Моркву та селеру очистити, вимити та нарізати скибочками. Цибулю очистити та крупно порубати. Лавровий лист, чебрець і петрушку зв’язати в пучок кулінарною ниткою. Риб’ячий хребет і голову покласти в каструлю. Додати підготовлені овочі та пов’язані в пучок трави. Залити все холодною водою та вином, довести до кипіння та варити 1 ч. Посолити до смаку. Готовий бульйон процідити та дати йому повністю охолонути.
Крок 2
З хліба зрізати кірку, м’якуш нарізати кубиками та підрум’янити на половині вершкового масла. Присипати сиром та поставити у гарячу духовку на 5–10 хв, щоб сир розплавився.
Крок 3
Супові коріння нарізати тонкою соломкою та обсмажити на вершковому маслі, що залишилося.
Крок 4
Вимите рибне філе нарізати порційними шматками, покласти в каструлю та залити 2 л холодного бульйону. Покласти овочі, довести до кипіння та варити 15 хв. Посолити та поперчити до смаку. Розлити суп по тарілках. Подати із грінками.