Рецепт “Рисові кульки з кокосом і зливами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 750 ккал, 8 г білків,
52 г жирів, 61 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 350 г круглозерного рису
❯ 300 мл консервованого кокосового молока
❯ дрібка солі
❯ 50 г слив умібоші без кісточок
❯ 50 г цукру
❯ 1 яйце
❯ дрібна кокосова стружка для панірування
❯ рослинна олія для смаження
Покроковий процес приготування рисових кульок
Крок 1
Рис ретельно промити проточною водою, залити кокосовим молоком, влити прибл. 375 мл води, додати щіпку солі, довести до кипіння і варити під кришкою 15-20 хв на середньому вогні, помішуючи. Дати охолонути. Вбити яйце і добре перемішати.
Крок 2
Сформувати з рисової маси невеликі коржики, викласти на кожну по зливі умібоші, посипати цукром і обліпити сливи рисовою масою, щоб вийшли кульки.
Крок 3
Рисові кульки обваляти з усіх боків у кокосовій стружці. Нагріти на сковороді олію та обсмажити на ній рисові кульки з усіх боків до золотистого кольору.
Крок 4
Обсмажені рисові кульки зі сливовою начинкою розкласти по порційним тарілкам. За бажанням прикрасити фруктами.
Рисові кульки добре подати на стіл з соусом: карамелізувати у сотейнику 180 г цукру. Влити 80 мл вершків без лактози та готувати, помішуючи, на середньому вогні, поки соус злегка не загусне.