Рецепт “Сфихи ліванські пироги з м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 25–30 ВИРОБІВ:
Для тесту:
❯ 360 г борошна
❯ 8 г сухих пекарських дріжджів
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 250 мл теплої води
❯ 1 ч. л. солі
❯ рослинна олія
❯ 1 жовток
❯ 2 ст. л. кунжуту
Для начинки:
❯ 500 г дрібно рубаного м’яса
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 великий помідор
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ч. л. меленого куміна
❯ 1 ч. л. меленого коріандру
❯ 1 ч. л. куркуми
❯ 1 ч. л. свіжонатертого імбиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування ліванськіх пирогів
Крок 1
Борошно просіяти в глибоку миску, перемішати із цукром, сіллю і дріжджами та, вливаючи тонким цівком воду і 2 ст.л. рослинної олії, вимісити однорідне тісто. Накрити тісто чистою тканиною серветкою і залишити при кімнатній
температурі на 30 хв.
Крок 2
Цибулину та часник очистити та дрібно порубати. Помідор вимити, очистити від шкірки та дрібно порубати.
Крок 3
На сковороді на гарячій олії обсмажувати м’ясо, помішуючи, до розсипчастості. Додати помідор, цибуля і часник і готувати, часто перемішуючи, прибл. 10 хв. Покласти спеції, посолити та поперчити до смаку. Начинку зняти з вогню та остудити.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Деко змастити олією. Тісто обім’яти та розкотити в пласт товщиною 2-3 мм. Нарізати із тіста кружки діаметром бл. 10 см, у центр кожного покласти 1 ст. л. начинки та, защипавши краї, сформувати трикутні пиріжки. Вироби відсадити на підготовлений лист.
Крок 5
У невеликій мисці жовток розбовтати з 2 ст. л. води та за допомогою пензлики змастити вироби. Посипати пиріжки кунжутом і випікати 18-20 хв.