Перейти до вмісту
Головна » Сфихи ліванські пироги з м’ясом

Сфихи ліванські пироги з м’ясом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Сфихи ліванські пироги з м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 25–30 ВИРОБІВ:
    Для тесту:
    ❯ 360 г борошна
    ❯ 8 г сухих пекарських дріжджів
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ 250 мл теплої води
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ рослинна олія
    ❯ 1 жовток
    ❯ 2 ст. л. кунжуту
    Для начинки:
    ❯ 500 г дрібно рубаного м’яса
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 1 великий помідор
    ❯ 3 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 ч. л. меленого куміна
    ❯ 1 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1 ч. л. куркуми
    ❯ 1 ч. л. свіжонатертого імбиру
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування ліванськіх пирогів

    Крок 1

    Борошно просіяти в глибоку миску, перемішати із цукром, сіллю і дріжджами та, вливаючи тонким цівком воду і 2 ст.л. рослинної олії, вимісити однорідне тісто. Накрити тісто чистою тканиною серветкою і залишити при кімнатній
    температурі на 30 хв.

    Крок 2

    Цибулину та часник очистити та дрібно порубати. Помідор вимити, очистити від шкірки та дрібно порубати.

    Крок 3

    На сковороді на гарячій олії обсмажувати м’ясо, помішуючи, до розсипчастості. Додати помідор, цибуля і часник і готувати, часто перемішуючи, прибл. 10 хв. Покласти спеції, посолити та поперчити до смаку. Начинку зняти з вогню та остудити.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Деко змастити олією. Тісто обім’яти та розкотити в пласт товщиною 2-3 мм. Нарізати із тіста кружки діаметром бл. 10 см, у центр кожного покласти 1 ст. л. начинки та, защипавши краї, сформувати трикутні пиріжки. Вироби відсадити на підготовлений лист.

    Крок 5

    У невеликій мисці жовток розбовтати з 2 ст. л. води та за допомогою пензлики змастити вироби. Посипати пиріжки кунжутом і випікати 18-20 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Сфихи ліванські пироги з м’ясом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *