Рецепт “Шефердський пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 860 ккал, 31 г білків,
57 г жирів, 59 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 морква
❯ 3 стебла зеленої цибулі
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 400 г рубаного м’яса
❯ 2–3 ст. л. томат-пасти
❯ 100 мл м’ясного бульйону або води
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 1 кг очищеної картоплі
❯ сіль
❯ 70 г вершкового масла
❯ 1 товчений зубчик часнику
❯ 2 яєчні жовтки
❯ 80 г тертого сиру
Покроковий процес приготування шефердського пирігу
Крок 1
Моркву очистити та нарізати дрібними кубиками. Зелений цибулю вимити, білу частину порубати, пір’я нарізати кільцями.
Крок 2
На сковороді нагріти суміш олій і обсмажити моркву та білу частину цибулі. Додати рубане м’ясо та обсмажувати його до розсипчастості. Підмішати томат-пасту, влити бульйон. Посолити, поперчити та готувати під кришкою на слабкому вогні 30 хв.
Крок 3
Тим часом картоплю варити в киплячій підсоленій воді до м’якості. Розім’яти картоплю в пюре, додавши вершкове масло і 50 мл води, якою він варився. Дати пюре злегка охолонути, підмішати товчений часник, жовтки та половину тертого сиру. У змащену жиром форму для запікання викласти м’ясну масу, зверху – пюре. Посипати сиром, що залишився, і запікати 30 хв при 180°.