Перейти до вмісту
Головна » Шефердський пиріг

Шефердський пиріг

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Шефердський пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години
    У 1 порції: 860 ккал, 31 г білків,
    57 г жирів, 59 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 морква
    ❯ 3 стебла зеленої цибулі
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 400 г рубаного м’яса
    ❯ 2–3 ст. л. томат-пасти
    ❯ 100 мл м’ясного бульйону або води
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 1 кг очищеної картоплі
    ❯ сіль
    ❯ 70 г вершкового масла
    ❯ 1 товчений зубчик часнику
    ❯ 2 яєчні жовтки
    ❯ 80 г тертого сиру

    Покроковий процес приготування шефердського пирігу

    Крок 1

    Моркву очистити та нарізати дрібними кубиками. Зелений цибулю вимити, білу частину порубати, пір’я нарізати кільцями.

    Крок 2

    На сковороді нагріти суміш олій і обсмажити моркву та білу частину цибулі. Додати рубане м’ясо та обсмажувати його до розсипчастості. Підмішати томат-пасту, влити бульйон. Посолити, поперчити та готувати під кришкою на слабкому вогні 30 хв.

    Крок 3

    Тим часом картоплю варити в киплячій підсоленій воді до м’якості. Розім’яти картоплю в пюре, додавши вершкове масло і 50 мл води, якою він варився. Дати пюре злегка охолонути, підмішати товчений часник, жовтки та половину тертого сиру. У змащену жиром форму для запікання викласти м’ясну масу, зверху – пюре. Посипати сиром, що залишився, і запікати 30 хв при 180°.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шефердський пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *