Рецепт “Смажена картопля з соусом зі сметани з хроном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 670 ккал, 28 г білків,
42 г жирів, 44 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для риби:
❯ 8 філе скумбрії
❯ 80 г вершкового масла
❯ щіпка меленого кайєнського перцю
❯ 2 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ 1 ч. л. меленого коріандру,
❯ по 1 ч. л. коричневого цукру та гострої гірчиці
❯ 2 ч. л. червоного винного оцту
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Для картоплі:
❯ 800 г картоплі, звареної в мундирі
❯ прибл. 50 мл оливкової олії
❯ 2 ст. л. сметани
❯ 2 ст. л тертого кореня хрону та подрібненої зеленої цибулі
❯ 1 червона цибулина
Покроковий процес приготування смаженої картоплі з соусом
Крок 1
Філе вимити, на шкірі гострим ножем зробити надрізи. Форму для запікання змастити 1 стіл. ложкою вершкового масла. Залишилося олію змішати в мисці з цукром, гірчицею, оцтом та спеціями. Філе викласти у форму, намазати підготовленою сумішшю та запікати у духовці 20-25 хв при 190 °, періодично поливаючи соком, що утворюється.
Крок 2
Картоплю нарізати половинками та обсмажувати на 2–3 стіл. ложках оливкової олії бл. 10 хв. Перекласти на паперовий рушник, щоб стек зайвий жир. Цибулину очистити, порубати та змішати в мисці зі сметаною, хріном, шнитт-луком та 1 чайн. ложкою оливкової олії, посолити та поперчити. Подати до риби.