![Лазання з білими грибами](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokkoli.jpg)
Рецепт “Сьомга з броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 700 г філе сьомги
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 1/3 ч. л. сушеної материнки
❯ 200 г замороженої броколі
❯ 150 г сиру з блакитною пліснявою
❯ 200 мл вершків 30% жирності
❯ 4 пір’їна зеленої цибулі
❯ сіль
❯ мелений білий перець
Покроковий процес приготування сьомги з броколі
![Лазання з білими грибами1](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli1.jpg)
Крок 1
Філе сьомги вимити, обсушити та розрізати на 4 шматки. Полити оливковою олією, збризкати соком лимона і посипати сушеною материнкою. Залишити на 15 хв.
![Лазання з білими грибами2](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli2.jpg)
Крок 2
Заморожену броколі опустити в киплячу підсолену воду і варити 3 хв після повторного закипання. Потім відкинути на друшляк і дати воді стекти.
![Лазання з білими грибами3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli3.jpg)
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Філе сьомги викласти у форму, між шматками розкласти броколі та запікати, прикривши форму фольгою протягом 10 хв.
![Лазання з білими грибами3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli4.jpg)
Крок 4
Сир із блакитною пліснявою розфарбувати або нарізати дрібними кубиками. Форму з рибою та броколі дістати з духовки, фольгу обережно видалити.
![Лазання з білими грибами3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli5.jpg)
Крок 5
Рибу з броколі посипати розкришеним сиром, трохи посолити, поперчити до смаку і залити теплими вершками. Поставити в духовку та запікати 5–7 хв.
![Лазання з білими грибами3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2024/03/somga-z-brokoli6.jpg)
Крок 6
Зелену цибулю вимити, добре обсушити паперовим рушником і крупно нарізати. Посипати їм запечену рибу з броколі та подати на стіл.