Рецепт “Суп із селери на вершках” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 700 г бульбової селери
❯ 2–3 бульби картоплі
❯ 1 л овочевого бульйону
❯ 150 мл вершків
❯ сік
❯ 1/2 лимона
❯ 1/2 пучка шніт-цибулі
❯ сіль
❯ суміш мелених перців
Покроковий процес приготування супу із селери
Крок 1
Картоплю та селеру очистити, вимити, обсушити та нарізати скибочками.
Крок 2
У каструлі залити селера бульйоном, додати сік лимона, довести до кипіння і варити під кришкою на повільному вогні 15 хв. Закласти до селери картопля та варити ще 10 хв.
Крок 3
В окремому посуді нагріти вершки, не доводячи до кипіння. Відварені овочі за допомогою шумівки перекласти в чашу блендера, бульйон, в якому вони готувалися, відставити.
Крок 4
Картопля і селера пюрувати, вливаючи тонким струмком гарячі вершки. Влити прибл. 200 мл бульйону з-під овочів і пюрувати овочеву масу повторно. Додати стільки бульйону, скільки потрібно для отримання бажаного супу
консистенції.
Крок 5
Пюровану масу перелити в каструлю, посолити та поперчити до смаку і прогріти, не доводячи до кипіння.
Крок 6
Шніт-цибулю промити, перебрати, обсушити та дрібно нарізати. Готовий суп розлити по порційним тарілками та посипати шніт-цибулею. Подати із цільнозерновим або чорним хлібом.