Рецепт “Суп-пюре морквяний з часником” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 800 г моркви
❯ 1 бульба картоплі
❯ 1/2 бульби селери
❯ 2 цибулини шалота
❯ 4 зубки часнику
❯ 800 мл курячого бульйону
❯ 1/4 ч. л. меленого коріандру
❯ 3–4 гілочки кінзи для подачі
❯ 1 ч. л. меленого червоного перцю
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ сіль
Покроковий процес приготування супу-пюре
Крок 1
Цибулини очистити, нарізати та обсмажувати в сотейнику на олії до прозорості. Викласти в сотейник очищені та нарізані моркву, картоплю і селерю, додати очищені зубки часнику та готувати, помішуючи, 7 хв.
Крок 2
Влити в сотейник гарячий бульйон, приправити сіллю, меленим перцем та коріандром. Суп довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму та готувати до м’якості овочів (близько 25 хв).
Крок 3
Влити в суп вершки, довести до кипіння і зняти з вогню. За допомогою занурювального блендера пюрувати
овочі, посолити та приправити гострим перцем до смаку. Кінзу для подачі промити та обсушити, листочки з гілочок обірвати.
Суп добре подати з часниковими крутонами із білого хліба. Перед тим як нарізати хліб кубиками, натерти скибочки розрізаним зубком часнику з обох боків.