Рецепт “Суп-пюре з печериць” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 40 хвилин
Інгредієнти
– 1 кг яловичини
– 250 мл сухого червоного вина
– 1 ч. л. меленого коріандру
– Мелена кориця
– Мелена гвоздика
– 6 ст. л. рослинної олії
– 1 цибулина
– 1 морква
– 150 г чорносливу
– По 5 гілочок м’яти та петрушки
– 2 ст. л. томатної пасти
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування супу-пюре з печериць
Крок 1
Гриби очистити та промити, кілька грибів нарізати пластинами, інше — скибочками. Очищені цибулю і селеру нарізати дрібними кубиками. У глибокому сотейнику на олії обсмажувати цибулю та селера бл. 7 хв. Закласти гриби скибочками та обсмажувати 5 хв. Хліб нарізати кубиками, викласти на вистелений пергаментом лист і підсушити в духовці.
Крок 2
Нарізані пластинами гриби обсмажити на 1 ст. л. олії до золотистого кольору та відкласти. Часник очистити та пропустити через прес. Кріп промити, перебрати, обсушити та порубати. В окремий посуд нагріти бульйон. У невеликому сотейнику розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи, обсмажувати кілька хвилин. Тонким цівком влити в сотейник 1/2 вершків і довести до кипіння.
Крок 3
У сотейник з грибами та цибулею влити гарячий бульйон та довести до кипіння. Додати вершкове борошно масу, покласти часник, варити 1 хв і подрібнити в пюре за допомогою блендера, вливаючи решту вершки. Суп посолити, поперчити, прогрівати 3 хв. Розлити по порційних тарілках. Прикрасити суп обсмаженими грибами та посипати кропом. Подати із сухариками.