Рецепт “Свинина з ячною крупою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЇ, 2 ГОДИНи
Інгредієнти
❯ 1,2 кг свинини (одним шматком)
❯ 250 г печериць
❯ 1 велика цибулина шалота
❯ прибл. 100 г готової ячної крупи
❯ 1 яйце
❯ 1/2 бульби селери
❯ 60 г вершкового масла
❯ 1 ч. л. тертої цедри лимона
❯ сіль
❯ мелена суміш перців
Покроковий процес приготування свинини з ячною крупою
Крок 1
Приготувати начинку. Гриби очистити, протерти вологою серветкою та нарізати скибочками. Цибулину очистити та дрібно нарізати. Селеру вимити, обсушити та дрібно нарізати.
Крок 2
На сковороді на олії обсмажити цибулю до прозорості, викласти селеру і гриби, готувати, помішуючи, 10 хв. і зняти з вогню.
Крок 3
У глибокій мисці розбовтати яйце. Викласти в яєчну масу відварену крупу, додати гриби з цибулею та селера. Масу посолити, поперчити, додати 1/2 цедри та перемішати.
Крок 4
Підготовлений шматок м’яса розрізати навпіл вздовж волокон, не прорізаючи до кінця, і розгорнути, як книгу.
Крок 5
Викласти на м’ясо начинку, щільно згорнути та зафіксувати дерев’яними шпажками.
Крок 6
Підготовлене м’ясо обсмажити на сковороді на маслі, що залишилося, посолити, присипати сумішшю перців та цедрою.
Крок 7
М’ясо переставити в холодну духовку, встановити температуру 180° та запікати 1 год 30 хв. Готова страва подати з ячною кашею з маслом.