Рецепт “Свинина запечена з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 600 г свинини
❯ качиний жир
❯ 5 зубків часнику
❯ 3 гілочки чебрецю
❯ 2 лаврові листи
❯ велика кухонна сіль
❯ перець
Для гарніру:
❯ 800 г середніх бульб картоплі
❯ 8–10 тонких скибочок копченої ковбаси
❯ 3 лаврові листи
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія
Покроковий процес приготування свинини з картоплею
Крок 1
чебрець промити та обсушити, листочки обірвати та стовкти у ступці з 2 ч. л. солі та лавровими листами. Часник очистити та розрізати кожен зубок навпіл.
Крок 2
М’ясо промити, обсушити, зробити у шматку 10 проколів і кожен вкласти половинку зубка часнику. Натерти м’ясо солоною сумішшю, викласти в глибоку миску, накрити харчовою плівкою та маринувати у холодильнику 24 год.
Крок 3
Надлишок солі з м’яса струсити. М’ясо ув’язати в цупкий шматок правильної форми та обсмажити його у сотейнику на гарячому качиному жирі з усіх боків. Духовку нагріти до 180 °. Перекласти м’ясо в глибоку форму для запікання та готувати 1 год 20 хв, іноді поливаючи жиром, що утворився у формі.
Крок 4
Картопля очистити. У каструлі довести до кипіння достатню кількість води, додати сіль. Закласти в киплячу воду картопля та варити 15 хв. Воду злити, картопля злегка остудити та нарізати шматочками.
Крок 5
М’ясо вийняти з форми, викласти в неї картопля, додати скибочки ковбаси та лавровий лист і добре перемішати. Повернути у форму м’ясо і запікати страву ще бл. 30 хв.