Перейти до вмісту
Головна » Свинина запечена з картоплею

Свинина запечена з картоплею

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Свинина запечена з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ:
    ❯ 600 г свинини
    ❯ качиний жир
    ❯ 5 зубків часнику
    ❯ 3 гілочки чебрецю
    ❯ 2 лаврові листи
    ❯ велика кухонна сіль
    ❯ перець
    Для гарніру:
    ❯ 800 г середніх бульб картоплі
    ❯ 8–10 тонких скибочок копченої ковбаси
    ❯ 3 лаврові листи
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ рослинна олія

    Покроковий процес приготування свинини з картоплею

    Крок 1

    чебрець промити та обсушити, листочки обірвати та стовкти у ступці з 2 ч. л. солі та лавровими листами. Часник очистити та розрізати кожен зубок навпіл.

    Крок 2

    М’ясо промити, обсушити, зробити у шматку 10 проколів і кожен вкласти половинку зубка часнику. Натерти м’ясо солоною сумішшю, викласти в глибоку миску, накрити харчовою плівкою та маринувати у холодильнику 24 год.

    Крок 3

    Надлишок солі з м’яса струсити. М’ясо ув’язати в цупкий шматок правильної форми та обсмажити його у сотейнику на гарячому качиному жирі з усіх боків. Духовку нагріти до 180 °. Перекласти м’ясо в глибоку форму для запікання та готувати 1 год 20 хв, іноді поливаючи жиром, що утворився у формі.

    Крок 4

    Картопля очистити. У каструлі довести до кипіння достатню кількість води, додати сіль. Закласти в киплячу воду картопля та варити 15 хв. Воду злити, картопля злегка остудити та нарізати шматочками.

    Крок 5

    М’ясо вийняти з форми, викласти в неї картопля, додати скибочки ковбаси та лавровий лист і добре перемішати. Повернути у форму м’ясо і запікати страву ще бл. 30 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Свинина запечена з картоплею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *