Рецепт “Тарт із шоколадно-кавовим мусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 760 ккал, 9 г білків,
59 г жирів, 49 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 150 г борошна
❯ 3/4 ч. л. солі
❯ 40 г порошку какао
❯ 125 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 100 г цукру
❯ 1 велике яйце
❯ 1 ч. л. ванільного цукру
❯ 3 ст. л. вершків
❯ 340 г маскарпоне
Для мусу:
❯ 235 г чорного шоколаду
❯ 300 мл жирних вершків
❯ 2 ст. л. меленої кави
Покроковий процес приготування тарту із мусом
Крок 1
Приготувати мус. Шоколад натерти в металеву миску. У каструлі довести до кипіння вершки з кавою, процідити
суміш через сито в миску з шоколадом, через 2 хв. перемішати все, щоб вийшла однорідна маса. Дати масі охолонути за кімнатної температури (30–45 хв).
Крок 2
Для коржа борошно просіяти з какао та змішати із сіллю. Масло збивати міксером з цукром та ванільним цукром бл. 4 хв до одержання пишної маси. Вбити яйце. У три заходи, поперемінно з вершками, додати сухі інгредієнти та замісити тісто. Забрати в холодильник на 1 год
Крок 3
Охолоджене тісто розкотити у прямокутний пласт зі сторонами 40х15 см, товщиною бл. 0,6 см. Вистелити тестом форму для випікання зі сторонами 35х10 см, сформувавши бортики. Дно часто наколоти вилкою. Помістити форму з тестом у холодильник на 30 хв. Нагріти духовку до 175 °. Випікати основу із тесту 18–20 хв. Мус вийняти з холодильника та збивати міксером на високій швидкості 6–7 хв. На випечену основу викласти маскарпоне, згори
кондитерського мішка із зіркоподібною насадкою видавити мус.