Рецепт “Тарт татен з помідорами чері” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г готового листкового тіста
❯ 500 г дрібних помідорів чері
❯ 20 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 2 ст. л. цукру
❯ сушені прованські трави
❯ кілька гілочок свіжого чебрецю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування тарт татену
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Підготувати форму для випікання.
Крок 2
Помідори вимити, обсушити, плодоніжки видалити. Чебрець промити та обсушити, з 1–2 гілочок листочки обірвати. Тісто розкотити у тонкий пласт більше розміру форми та дуже часто наколоти вилкою.
Крок 3
У сотейнику розтопити вершкове масло, додати цукор, влити бальзамічний оцет і розтопити до консистенції світлою
карамелі.
Крок 4
У форму для випікання влити 2/3 готової карамелі та викласти в неї помідори. Помідори густо посолити та поперчити, посипати сушеними травами та листочками чебрецю і полити рештою карамеллю.
Крок 5
Накрити помідори тестом, повертаючи його краї усередину форми. Випікати тарт татен бл. 25 хв.
Крок 6
Готовому тарту дати охолонути у формі 3-4 хв і перевернути його на блюдо сервування. Подати, посипавши свіжим
чебрецем.