Рецепт “Тарталетки з лимонним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 370 ккал, 4 г білків,
18 г жирів, 11 г вуглеводів
Інгредієнти
На 10 порцій:
Для пісочного тіста:
❯ 125 г охолодженого вершкового масла
❯ 250 г борошна
❯ 100 г цукру
Для крему та прикраси:
❯ сік 3 лимонів
❯ 150 г цукру
❯ 80 г вершкового масла
❯ 1 яйце
❯ 1 яєчний білок
❯ 300 г полуниці
Покроковий процес приготування тарталеток
Крок 1
Приготувати пісочне тісто. Вершкове масло нарізати дрібними кубиками та розтерти в крихту з борошном і цукром. Додати 50 мл крижаної води та замісити гладке тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її у харчову плівку та прибрати в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Для крему збивати на гарячій водній бані сік лимона з цукром, вершковим маслом, яйцем і білком бл. 10 хв до одержання густої кремоподібної маси. Дати крему охолонути.
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Охолоджене пісочне тісто тонко розкотити та вислати ним десять змащених жиром металевих форм з рифленими краями. Випікати кошики із тіста до зарум’янювання. Коли кошики охолонуть, наповнити їх лимонним кремом та прикрасити ягодами.