Рецепт “Тефтелі у томатному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
У 1 порції: 330 ккал, 27 г білків,
12 г жирів, 15 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ по 250 г рубаної свинини та яловичини
❯ 1 цибулина
❯ 1 ч. л. гірчиці
❯ 1 яйце
❯ сушена приправа для м’яса
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 200 г білого хліба (м’якуш)
❯ 3 ст. л. борошна
❯ рослинна олія для смаження
Для соусу:
❯ 250 г очищених помідорів у власному соку
❯ 3 зубчики часнику
❯ 1 цибулина
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ по щіпці сушеного базиліку та материнки
Покроковий процес приготування тюфтельок
Крок 1
Для тефтель цибулю очистити, посікти та обсмажувати на олії до напівпрозорості. Хліб замочити в воді, дати йому розм’якнути, потім витиснути та змішати з рубаним м’ясом, цибулею та гірчицею. Вбити яйце, додати для м’яса, посолити та поперчити. Ретельно все перемішати.
Крок 2
З м’ясної маси вологими руками сформувати круглі тефтелі розміром трохи більше волоського горіха, обваляти в борошні та злегка обсмажити на олії. Перекласти в жароміцну форму.
Крок 3
Нагріти духовку до 200 °. Для соусу цибуля і часник посікти та злегка обсмажити на олії у глибокій сковороді. Додати помідори, приправити сіллю, перцем та пряними травами. Влити 1 склянка води, довести соус до кипіння та уварювати 5 хв. Залити соусом тефтелі, запікати 25-30 хв.