Перейти до вмісту
Головна » Телятина з чорничним соусом

Телятина з чорничним соусом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Телятина з чорничним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1,2 кг філе телятини
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ 1 ч. л. сушеного чебрецю
    ❯ рослинна олія
    Для соусу:
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 цибулина шалота
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 1 стручок гострого перцю
    ❯ 80 мл червоного вина
    ❯ 250 г чорниці
    ❯ 1 ст. л. кетчупу
    ❯ 3 ст. л. яблучного оцту
    ❯ 1 ст. л. коричневого цукру
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування телятини з соусом

    Крок 1

    М’ясо натерти сіллю та перцем, присипати чебрецем і обсмажити на сковороді на гарячому маслі до золотистого кольору з усіх боків. Обсмажене м’ясо перекласти у форму для запікання та готувати бл. 40 хв при 180 °. Запечене м’ясо вийняти з духовки та до подачі на стіл зберегти гарячим.

    Крок 2

    Для соусу чорниці промити та обсушити, трохи ягід відкласти для подачі. Стручок перцю вимити, плодоніжку
    з насінням видалити, м’якуш дрібно порубати. Цибулину та часник очистити та дрібно нарізати.

    Крок 3

    Підготовлені овочі обсмажувати на сковороді на олії до прозорості цибулі. Влити вино, зменшити вогонь до мінімуму та випарувати вино на 2/3.

    Крок 4

    Закласти до обсмажених овочів чорниці, додати кетчуп, оцет, цукор, посолити, поперчити та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити, перемішуючи, 15 хв. Готовий соус охолодити за кімнатної температури та сервірувати в окремому посуді.

    Сьогодні ми дізналися як готується Телятина з чорничним соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *