Рецепт “Телятина з чорничним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1,2 кг філе телятини
❯ сіль
❯ перець
❯ 1 ч. л. сушеного чебрецю
❯ рослинна олія
Для соусу:
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 1 цибулина шалота
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 80 мл червоного вина
❯ 250 г чорниці
❯ 1 ст. л. кетчупу
❯ 3 ст. л. яблучного оцту
❯ 1 ст. л. коричневого цукру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування телятини з соусом
Крок 1
М’ясо натерти сіллю та перцем, присипати чебрецем і обсмажити на сковороді на гарячому маслі до золотистого кольору з усіх боків. Обсмажене м’ясо перекласти у форму для запікання та готувати бл. 40 хв при 180 °. Запечене м’ясо вийняти з духовки та до подачі на стіл зберегти гарячим.
Крок 2
Для соусу чорниці промити та обсушити, трохи ягід відкласти для подачі. Стручок перцю вимити, плодоніжку
з насінням видалити, м’якуш дрібно порубати. Цибулину та часник очистити та дрібно нарізати.
Крок 3
Підготовлені овочі обсмажувати на сковороді на олії до прозорості цибулі. Влити вино, зменшити вогонь до мінімуму та випарувати вино на 2/3.
Крок 4
Закласти до обсмажених овочів чорниці, додати кетчуп, оцет, цукор, посолити, поперчити та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити, перемішуючи, 15 хв. Готовий соус охолодити за кімнатної температури та сервірувати в окремому посуді.