Рецепт “Террін-суфле з курятини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 450 г відвареної або запеченої курячої грудки
❯ 1,5 невеликих цукіні
❯ 60 г вершкового масла
❯ 80 г борошна
❯ 350 мл молока
❯ 6 жовтків
❯ 8 білків
❯ 60 г тертого сиру
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування террін-суфле з курятини
Крок 1
Цукіні вимити та обсушити. Один цукіні нарізати тонкими поздовжніми пластинами за допомогою овочерізки мандолини. Решту половину цукіні натерти на великій тертці. Курячі грудки подрібнити у гладке пюре за допомогою блендера і перемішати з тертим цукіні.
Крок 2
Підготувати форму для запікання, змастити жиром і вислати 2/3 пластин із цукіні.
Крок 3
У сотейнику на олії обсмажувати борошно, не доводячи її до підрум’янювання. Вливаючи цівкою молоко, готувати,
помішуючи, поки маса не загусне.
Крок 4
Додати в масу сир, зняти з вогню і дати охолонути бл. 10 хв. Ввести жовтки та перемішати її з м’ясною масою з цукіні. Посолити та поперчити.
Крок 5
В окремому посуді збити білки в міцну піну та акуратно підмішати в масу для суфле.
Крок 6
Духовку нагріти до 180 °. Викласти масу у підготовлену форму та накрити пластинами цукіні. Запікати бл. 30 хв.