Перейти до вмісту
Головна » Тертий пиріг з полуничним конфітюром

Тертий пиріг з полуничним конфітюром

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Тертий пиріг з полуничним конфітюром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    Для конфітюру:
    ❯ 300 г полуниці
    ❯ 200 г цукру з пектином
    ❯ сік 1/2 лимона
    Для тесту:
    ❯ 60 г розм’якшеного вершкового масла
    ❯ 50 г цукрової пудри
    ❯ 1 яйце
    ❯ 20 г меленого мигдалю
    ❯ 150 г борошна
    ❯ сіль

    Покроковий процес приготування пиріга з полуничним конфітюром

    Крок 1

    Полуницю промити, видалити плодоніжки та нагрівати в сотейнику, поки вона не пустить сік. Всипати цукор, додати
    сік лимона та варити 20 хв, регулярно помішуючи. Готовий конфітюр охолодити.

    Крок 2

    Для тіста масло розм’якшити та збити з цукровою пудрою у пишну масу. Додати яйце і добре перемішати.
    Невеликими порціями всипати борошно та мелений мигдаль, додати щіпку солі та вимісити однорідне гладке тісто. Тісто розділити на 2 частини та на 30 хв помістити одну – у холодильник, іншу – у морозильну камеру.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Частина тіста із морозильної камери натерти на великій тертці. Тісто з холодильника
    розкотити в тонкий пласт і викласти на вистелений пергаментом лист. Намастити тісто конфітюром, посипати
    тертим тестом і випікати 15-18 хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Тертий пиріг з полуничним конфітюром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *