Рецепт “Тістечка з шинкою та сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
15-18 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 450 г готового листового тіста
– 150 г твердого сиру
– 200 г вареної шинки
– 2 ст. л. тертого пармезану (за бажанням)
– 1 яйце
– 1 ст. л. кунжуту
– Сіль
– Перець
Для подачі:
– 200 г натурального йогурту
– Кілька гілочок чебрецю або іншої запашної зелені
– 1 ст. л. тертого пармезану
– Сіль
Покроковий процес приготування тістечок з шинкою та сиром
Крок 1
Тісто розморозити при кімнатній температурі та на посипаній борошном робочої поверхні розкотити у тонкий прямокутний пласт. Розрізати пласт на 15–18 рівних прямокутників. Заготовлені вироби накрити тканинною серветкою, щоб тісто не пересихало. Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист і вислати його пергаментом.
Крок 2
Сир натерти на великій тертці та перемішати з тертим пармезаном, злегка посолити та поперчити. Варену шинку нарізати дрібними кубиками. У невеликій чашці розбовтати яйце, як на омлет, додавши щіпку солі. Для соусу зелень промити, обсушити, листочки обірвати та підмішати в йогурт. Додати пармезан, посолити та поперчити до смаку. До подачі поставити йогурт у холодильник.
Крок 3
Прямокутну заготівлю виробу умовно розділити навпіл по довгому краю. На одну половинку викласти гіркою сир та шинку, на іншій, не доходячи до краю, зробити кілька надрізів та загорнути її на начинку. Краї виробу добре защипати. Таким же Сформувати всі вироби. Вироби змастити яйцем, посипати кунжутом і випікати в духовці бл. 20 хв. Подати із соусом.